لوگو بدون پس زمینه بیمارستان ناظران

سرطان بیضه

  • 1403-03-29

بیضه:

بیضه‌ها (تستیس یا گناد) غدد جنسی در مردان هستند که در پشت آلت تناسلی درون کیسه‌ای از پوست به نام اسکروتوم قرار گرفته‌اند. بیضه‌ها اسپرم را تولید و ذخیره می‌کنند و در عین حال منبع اصلی هورمون‌های مردانه در بدن می‌باشند. این هورمون‌ها، کنترل رشد اندام‌های تناسلی و سایر مشخصات مردانه از قبیل موی صورت و بدن، خشنونت صدا و پهنای شانه‌ها را به عهده دارند.

سرطان بیضه:

در مقایسه با دیگر سرطان‌های مختص مردان مانند سرطان پروستات، سرطان بیضه نادر است. به هر حال، این نوع سرطان شایع‌ترین نوع سرطان در مردان 29 تا 35 ساله می‌باشد.

از آنجایی که سرطان بیضه در یک عضو خارجی اتفاق می‌افتد، می‌توان آن را با کشف بزرگ شدن بیضه طی بررسی معمول بیضه‌ها تشخیص داد و با تشخیص به موقع و درمان سریع، می‌‌توان به بهبود آن امیدوار بود.

سرطان بیضه

این سرطان به دو دسته سمینوم و غیر سمینوم تقسیم می‌‌شود:

•  سمینوم شایع‌ترین و درمان‌پذیرترین نوع تومور بیضه است و بیش از 50% سرطان‌های بیضه را به خود اختصاص می‌دهد. از آنجایی که این تومور به کندی انتشار می‌یابد، در صورتی که به موقع از پیشرفت آن جلوگیری شود، به راحتی قابل درمان خواهد بود.

•  سرطان غیر سمینومی بیضه به چند نوع تقسیم می شود که در بعضی از آن‌ها درمان با انواع دیگر متفاوت می‌باشد. از آنجایی که مداوای صحیح بر تشخیص صحیح استوار است، شناسایی سریع و دقیق نوع تومور اهمیت دارد. تومور اولیه معمولا به یک بیضه محدود است اگر چه احتمال ناچیزی (5 درصد یا کمتر) وجود دارد که تومور در بیضه دیگر نیز ایجاد گردد.

برای مطالعه بیشتر در مورد سرطان بیضه روی لینک زیر کلیک نمایید.

>>  سرطان بیضه   <<