لوگو بدون پس زمینه بیمارستان ناظران

بیماری‌های قلبی و عروقی

  • 1403-03-26

عوامل موثر بر بیماری‌های قلبی عروقی

بیماری های قلبی و عروقی واحد آموزش سلامت بیمارستان ناظران مشهد

نوع چربی مصرفی:

مصرف چربیهای حاوی اسیدهای چرب اشباع و ترانس سطح کلسترول خون را افزایش میدهند. اسیدهای چرب اشباع در روغن حیوانی، دنبه، پیه، کره، خامه، سرشیر و گوشتهای چرب و پوست مر غ و اسیدهای چرب ترانس در روغن های جامد، نیمه جامد و روغن حیوانی وجود دارد. روغن های گیاهی مایع مثل آفتابگردان، ذرت، کنجد، زیتون و… حاوی اسیدهای چرب غیراشباع هستند. در صورتی که روغن مصرفی از نوع روغن های گیاهی باشد خطر بیماری های قلبی- عروقی کاهش می یابد. روغن هسته انگور برای پیشگیری از بروز بیماری های قلبی-عروقی موثر اما سریع تر از سایر روغن ها اکسیده می شود بنابراین برای مصارف سرخ کردنی مناسب نیست فقط برای مصارف سرد مثل سالاد استفاده شود.

چاقی:

چاقی به علل مختلف حجم کار و فشار بر قلب را افزایش می دهد و نارسایی قلبی و تنفسی را سبب می شود. افرادی که چاقی شکمی دارند و توده چربی در ناحیه شکم جمع شده است نسبت به افرادی که چاقی گلابی شکل دارند و توده اعظم چربی در ران و باسن آن ها تجمع یافته است خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های قلبی عروقی دارند.

فشار خون بالا:

در شرایط مطلوب فشارخون ماکزیمم و مینیمم 12 روی 8 است و زمانی که فشارخون ماکزیمم و مینیمم از 12 روی 8 بالاتر برود فرد دچار فشارخون بالاست و همین فشارخون بالا باعث آسیب عروق کرونر می شود.

 

برای مطالعه بیشتر در مورد بیماری های قلبی و عروقی روی لینک زیر کلیک نمایید.

>>  بیماری های قلبی و عروقی  <<